Gebruiker  
Wachtwoord  

Diaconie - ZWO 

 

 

 
 

DE KERK HELPT - dichtbij

De diaconie van De Inham geeft noodhulp aan huishoudens en individuen en organiseert elk jaar een Kerstpakkettenactie, een Kledingactie en de actie ‘Vakantiegeld delen’. We ondersteunen het inloopwerk, onderhouden contacten met de Voedselbank, de Kledingbank en Schuldhulpmaatje. Tenslotte werken we samen met andere hulpinstanties en diaconieën in de stad.


Informatie:
Nicoline Rodenburgdiaconie@inham.net

 

Elk jaar wil de ZWO groep 4 vaste onderwerpen bij u onder de aandacht brengen, nl:

  • een aantal activiteiten tijdens de 40-dagentijd, met PKN en RK kerken uit Hoogland / Amersfoort Noord, met o.a. de sobere maaltijden;
  • de Vredesweek in september (i.s.m. andere kerken uit Amersfoort);
  • in december: aandacht voor Solidaridad;
  • Duurzaamheid. Wij willen werken aan een ‘groene’ Inham: (Fair Trade) koffie, thee en avondmaalswijn en ecologische schoonmaakmiddelen. Nieuw zijn de zonnepanelen op het dak van de bijgebouwen van De Inham. We zijn de 90e Groene Kerk van Nederland! Wilt u meer informatie over de Groene Inham? U kunt mailen naar groenekerk@inham.net.

 

KOM OVER DE DREMPEL
Het zal je maar gebeuren. Je wordt ziek, verliest je baan, je hebt minder te besteden, je maakt schulden. Dan zie je het even niet meer zitten.


Gelukkig zijn er dan altijd mensen of organisaties die je een steuntje in de rug kunnen geven. Ook vanuit de kerken is hulp mogelijk voor iedereen die dat nodig heeft.

De diaconie staat open voor iedereen. Heeft als taak om mensen in onze omgeving die het moeilijk hebben, waar mogelijk bij te staan. We willen daadwerkelijk ondersteuning bieden.

 

Heeft u hulp nodig of kent u iemand die wel hulp kan gebruiken? De diaconie is er dan ook voor u. Schroom niet, maar laat het ons weten. KOM OVER DE DREMPEL.

 

Hulpaanvragen kunt u mailen naar:
collegevandiakenen@lopendvuur.net


 

DE KERK HELPT - veraf
meer informatie daarover op de volgende pagina

 

Informatie:
Wally Vreede   
Gees Hummel