Gebruiker  
Wachtwoord  

Gesprekskringen

 

Kringwerk

Waar zoekt u de kringwerk-activiteiten die u interesseren? Hieronder noemen we een paar plekken waar u een goed kans maakt iets van uw gading te vinden:

- Natuurlijk ons kerkblad Het Lopend Vuur;

- De Nieuwsbrief die iedere week uitkomt;

- De website www.zindex033.nl. Op deze website vindt u een overzicht van alle Amersfoortse activiteiten rond kerk, geloof en samenleving.


 ‘Kring van 8’

Wie in kleine kring anderen wil ontmoeten rond vragen van geloof en leven, zal zich thuis voelen in een ‘kring van 8’. Dit zijn kringen met een vaste samenstelling die met een vaste regelmaat bijeenkomen.
Je beslist samen wat je gaat doen en hoe. De ene groep zal ervoor kiezen samen iets te ondernemen (wandelen, film kijken, muziek luisteren, museum bezoeken), de andere groep neemt een (Bijbel)boek als opstap en een derde start bij een thema of iemands levensverhaal. Soms wordt er ook samen gebeden of gegeten.
Kies wat u wilt, hoofddoel blijft contact maken met elkaar. Ontmoeting in kleine kring blijkt voor velen dé manier om te groeien in geloof. Je gelooft niet in je eentje.     
Ook is er een kring van alleen gaanden.


De groepen zijn zelfsturend, Thea Kloek, onze interimpastor is beschikbaar als coach voor het groepsproces en voor de inhoud. Voor beginnende groepen wordt een starterspakket gemaakt. 
Info: Jan Aalbers

 

Kindercatechese 2019.
Het doel van de kindercatechese is samen met de kinderen meer te weten te komen over een thema dat met de kerk te maken heeft, bijv. het avondmaal, de doop, de kerk en de Bijbel. Gedurende 4 zondagen (data zie Nieuwsbrief) gaan wij met de kinderen aan de slag. Iedere zondag lezen wij een verhaal uit de Bijbel of een spiegelverhaal: een eigentijds verhaal met een Bijbelse boodschap.
We laten de kinderen vertellen wat zij er van vinden en hoe zij bepaalde gebruiken in de kerk ervaren. Het thema wordt verder uitgewerkt door het maken van een tekening of collage, en/of kijken naar een filmpje. Kindercatechese is voor kinderen van groep 5 t/m 8.
 
In januari en februari 2019 gaan we aan de slag met het thema Avondmaal: wat houdt het Avondmaal in, wat betekent het en waarom is het zo bijzonder dat we deze maaltijd nog steeds regelmatig in de kerk met elkaar delen? De data zijn: 13 en 20 januari en 3 en 10 februari 2019.
Tijdens de dienst komen we bij elkaar in het tussenzaaltje.
Op 10 februari sluiten we af en mogen de ouders en alle andere belangstellenden na de dienst komen bekijken wat we gemaakt hebben over dit thema.
 
Je kunt je bij Arry Bos opgeven, klik op de link hieronder!
Graag tot dan.
 
Info: Arry Bos
 
Thuisvierders
Er is een kleine, maar trouwe groep mensen die de kerkdiensten van De Inham om thuis meeviert, via internet of kerktelefoon. Voor deze mensen organiseert de taakgroep Pastoraat jaarlijks een bijeenkomst voor 'thuisvierders'.
Informatie: Dick van der Tang, 033-4803428.
 
U ziet: er is van alles te doen in De Inham. Maar dit is nog lang niet alles: heel veel activiteiten gaan gewoon door, om er een paar te noemen: de koffie-ochtend op donderdag, de ouderen-soos, het project-koor, 12+ en 15+ groepen. En natuurlijk wordt er gaandeweg het seizoen nog van alles bij bedacht en uitgewerkt. Volg daarvoor Lopend Vuur en de nieuwsbrief!