Gebruiker  
Wachtwoord  
ZWO

DE KERK HELPT - veraf
Als ZWO-groep van De Inham in Hoogland proberen we solidair te zijn met mensen die te lijden hebben van onrecht, armoede en geweld (ook natuurgeweld) waar ook ter wereld. We informeren de gemeenteleden over lokale organisaties op het gebied van gezondheidszorg (o.a. aandacht voor hiv/aids), armoedebestrijding, onderwijs en landbouw, de verbetering van de positie van vrouwen, het naleven van de rechten van de mens en initiatieven om bevolkingsgroepen met elkaar te verzoenen.
 

Informatie:
Wally Vreede   
Gees Hummel   

 

Het “Moeder- kindproject” van de SDSP.nl in het westen van voormalige Nederlands Nieuw Guinea, wat nu Papua Barat heet. Wij houden u op de hoogte! Klik hier voor meer informatie.


In het nieuwe kerkjaar willen wij het onderwerp "Kerk en duurzaamheid" opstarten. Wij willen werken aan een ‘groene’ Inham: (Fair Trade) koffie, thee en avondmaalswijn en ecologische schoonmaakmiddelen. Een werkgroep buigt zich over zonnepanelen op het dak van de bijgebouwen van De Inham.


Schoon water Papoea, SDSP : Het aanleggen van een waterput geeft de Papoea meer hygiëne en hebben pasgeboren kinderen meer kans op overleven. Het voorkomt ook allerlei ziektes, die bij ons bijna niet meer voorkomen. In september 2013 is er weer een waterproject.

Op YouTube kunt u de aanleg van deze waterput bekijken

 

Terug naar de vorige pagina